Ga naar hoofdinhoud
Vacature ervaren Jeugdboa

3 VACATURES
REGIO: Zuid-Holland / Noord-Holland / Midden-Nederland

Toe aan een nieuwe uitdaging? Wil jij die specialist op straat worden? Wil jij het verschil maken? Werken in een leuk team? Doen waar een jeugdboa goed in is?

Jeugdboa.nl is landelijk de expert op het gebied van de jeugdboa’s. Wij hebben deze expertise ontwikkeld, in samenwerking met gemeenten. Inmiddels is de jeugdboa een vaste functie en/of taakaccent binnen handhaving en vast onderdeel van de ketenaanpak.

Dagelijks zijn onze adviseurs en experts actief in steeds meer gemeenten. Jeugdboa.nl adviseert, begeleidt en ondersteunt bij de lokale ketenaanpak van jeugdproblematiek.

Ons team adviseert, ondersteunt teams, verzorgt de complete opleidingen en doet de werving voor meerdere gemeenten.

Wil je onderdeel uitmaken van dit team dan bieden wij je een unieke kans!

Ervaren jeugdboa’s:

Een jeugdboa is een vak apart. Niet alleen een jeugdgroep kan een uitdaging zijn maar ook de samenwerking met ketenpartners zoals bijvoorbeeld gemeente, politie en jongerenwerk. Hierin is het belangrijk dat je als jeugdboa weet wat je doet. Hoe breng je een jeugdgroep in kaart, herken je hulpsignalen en hoe vertaal je straatgedrag naar de ketenpartners. Een ervaren jeugdboa is in het bezit van het jeugdboa-certificaat (theorie en praktijk). Heeft minimaal 2 jaar ervaring met deze wijze van werken en kan zowel in de jeugdgroep als in de ketensamenwerking opereren.

Wij vragen:

Enthousiaste personen die een visitekaartje kunnen zijn voor onze organisatie. Dit kun je uitstralen in overleggen, in de jeugdgroep en binnen het team jeugdboa’s. We vragen een open, leergierige houding en het vermogen om op zowel makkelijke als minder toegankelijke jeugdgroepen te kunnen acteren. Je adviseert op de ketenaanpak en kan het verschil maken voor jongeren.

Daarnaast dien je te beschikken over:

  • Een geldige BOA bevoegdheid, HTV-opleiding of PHB-diploma’s domein 1
  • Een geldige VOG-P
  • Een erkend jeugdboa certificaat (praktijk en theorie) of de bereidheid om deze te halen
  • RTBG opgeleid en bevoegd, of bereidt om deze te halen
  • Portofoon C2000 opleiding of bereidheid om deze te halen
  • Bodycam opleiding of bereidheid om deze te halen
  • BOA 2.0 mentaliteit
  • Rijbewijs B en bijbehorend vervoer
  • Ervaring als integraal handhaver

Wat bieden wij:

Je werkt in een team van experts met ervaren (senior) jeugdboa’s, trainers en projectleiders.

Minimaal 8 keer per jaar een ‘jeugdboa vakdag’ waarbij we de nieuwste trends volgen en onze expertise hoog houden. Je helpt ook bij de 2 landelijke jeugdboa vakdagen per jaar.

We bieden je alle gelegenheid om je te vormen en ontwikkelen in de theorie, de methodieken en in de praktijk. Hiervoor gebruiken we de straatcontact methode en de plus-min-mee methodiek.

Wij bieden goede werkomstandigheden, vergelijkbaar en soms zelfs beter, met de gemeentelijke cao en een vergoeding voor onregelmatig werk. Dit betreft een loon, afhankelijk van je ervaring, passende kilometervergoeding, pensioenvoorziening, ORT, en opleidingen. Diverse trainingen en mogelijkheden om te ontwikkelen.

Een organisatie waarbij het MT, de seniors, mediors je vangnet zijn en zelf ook werkzaam zijn als jeugdboa.

Je wordt gekleed in het landelijke uniform en werkt (afhankelijk van de gemeente) conform de C2000 richtlijnen portofoongebruik.

Je werkt op locatie bij een gemeente, maar onder directe aansturing en verantwoording van ons team. We hebben ook posities waarbij je rechtstreeks onder aansturing van een gemeente werkt.

Je werkt nauw samen met de gemeente, jongerenwerk, sociaal wijkteam en de politie.

Je staat vooraan bij lastige situaties en maakt veel leuke casuïstieken mee welke het verschil kunnen maken voor de gemeente, de jongere(n) en jezelf.

Een directie-piket dienst met ondersteunende seniors die bereikbaar zijn als jij aan het werk bent.

Wil je solliciteren of meer info?

Solliciteer nu of vraag meer info via:

Solliciteer direct
jeugdboas zijn samen in gesprek